Ketjapchampignons met paprika en eiermie

ketjapchampignons (3K)

vegetarisch
  • 800 g champignons
  • 2 paprika's
  • 2 eieren
  • 75 g gezouten pinda's
  • 1 zak Chinese eiermie
  • 2 teentjes knoflook
  • wokolie
  • ketjap manis

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout) aan de kook.
Voeg de mie toe aan het kokende water en kook deze in ca. 4 minuten gaar.
Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Maak ondertussen de champignons schoon en halveer ze.
Was en halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in schuine stukjes.
Pel en snijd de knoflook in plakjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de champignons, de paprika en de knoflook 5 minuten.
Voeg een flinke scheut ketjap toe en wok totdat de helft van het vocht is opgenomen.
Haal de champignons uit de wok en houd ze warm.
Maak de wok schoon en zet deze terug op het vuur.
Laat de wok goed heet worden.
Klop de eieren snel los met een scheutje ketjap.
Voeg een scheutje olie toe aan de wok en roer het ei erdoor totdat het begint te stollen.
Schep de mie erdoor en wok nog 1 minuut.
Schep de eiermie in diepe borden en verdeel de ketjapchampignons erover.
Bestrooi met de pinda’s.

Op tafel
Zet sambal en ketjap op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen.

Lekker anders kan ook
Vervang de heft van de champignons door 400 gram in blokjes gesneden kipfilet of vleesreepjes.
Vervang de ketjap en de knoflook door woksaus zoete soja of five spice.

Compleet wokmenu
Lekker vooraf kerrie-kokossoep en toe flensjes met karamelappeltjes

Bron: Culinaire nieuwsbrief

Terug