Babi Ketjap met gember en Chinese rijst met spitskool en paprika

babi_ketjap_gember (2K)

  • 400 g witte rijst
  • 1 stukje (ca. 5 cm) verse gember
  • 1 rode paprika
  • 400 g hamlapjes
  • wokolie
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Babi Ketjap
  • gembersiroop
  • 400 g gesneden spitskool
  • 1 ei
  • 75 g taugé

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud spoelen en laten uitlekken.
Schil de gember en snijd in dunne reepjes.
Snijd de paprika in heel kleine stukjes.
Snijd de hamlapjes in blokjes.
Verhit een (hapjes)pan, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin het vlees en de gemberreepjes ca. 3 minuten.
Voeg de boemboe en 20 cl heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 minuten garen.
Voeg tussentijds als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water toe.
Voeg op het laatst een scheutje gembersiroop toe.
Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de paprika en de spitskool ca. 5 minuten.
Voeg de rijst toe en schep goed door.
Breek het ei erboven en roerbak tot het ei gestold is, voeg de taugé, en 2 eetlepels van de babi ketjapsaus toe en roerbak 1 minuut.
Verdeel de Chinese rijst over 4 grote borden, schep de babi ketjap ernaast.

Op tafel
Geef er als smaakmaker ketjap manis bij.

Lekker anders kan ook
Vervang de hamlapjes door kipfilet. Vervang de spitskool, paprika en taugé door 600 g Chinese roerbakgroenten.

Bron: Conimex

Terug