Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands
|
|
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud spoelen en laten uitlekken.
Schil de gember en snijd in dunne reepjes.
Snijd de paprika in heel kleine stukjes.
Snijd de hamlapjes in blokjes.
Verhit een (hapjes)pan, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin het vlees en de gemberreepjes ca. 3
minuten.
Voeg de bumbu en 20 cl heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 minuten garen.
Voeg tussentijds als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water toe.
Voeg op het laatst een scheutje gembersiroop toe.
Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de paprika en de spitskool ca. 5
minuten.
Voeg de rijst toe en schep goed door.
Breek het ei erboven en roerbak tot het ei gestold is, voeg de taugé, en 2 eetlepels van de babi kecapsaus
toe en roerbak 1 minuut.
Verdeel de Chinese rijst over 4 grote borden, schep de babi kecap ernaast.
Op tafel
Geef er als smaakmaker kecap manis bij.
Lekker anders kan ook
Vervang de hamlapjes door kipfilet. Vervang de spitskool, paprika en taugé door 600 g Chinese
roerbakgroenten.