Abon van rundvlees

abonrundvlees (1K)

  • 500 g Meritus-rundvlees
  • 4 tamarinde peulen of
    2 eetl. tamarindepasta of
    1 eetl. azijn
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • enkele kerstomaatjes
  • 1 ui, 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rood pepertje
  • 2 groene bananen
  • 2 eetl. geroosterd amandelschaafsel
  • 2 eetl. geraspte kokos
  • 3 dl kokosmelk
  • 1 eetl. gesnipperde verse koriander
  • 1 theel. currypoeder
  • 1 eetl. suiker
  • peper (of sambal) en zout

Tamarinde vind je soms vers in Aziatische winkels.
Koop anders tamarindepasta en los het even op in water.
Vind je geen van beide, gebruik dan azijn.
Klop de kokosmelk los met de suiker, een snuifje zout, currypoeder, tomatenpuree en het fijngesneden pepertje.
Neem het vruchtvlees uit de tamarindepeulen, los het op in water en druk het door een zeef.
Voeg het bij de marinade.
Snijd het vlees in blokjes en marineer gedurende een uurtje in dit kokosmengsel.
Verhit olie in de wok of wadjang (platte braadpan) en bak hierin de uitgelekte stukjes vlees krokant.
Neem ze uit de pan en bak de gesnipperde ui, sjalot en knoflook goud bruin.
Doe het vlees er opnieuw bij en laat goed doorwarmen.
Voeg op het laatst de koriander toe en breng op smaak met zout & peper (of sambal).
Pel de groene bananen, blancheer ze een 5-tal minuten in licht gezouten water en snijd in plakjes.
Garneer met banaan, amandel, kokos en kerstomaatjes en begeleidt het met rijst.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug