Tofu-broccoli gado gado met rijst

tofu-broccoli (2K)

vegetarisch
  • 400 g gemengde roerbakgroenten met broccoli
  • Conimex Woksaus Zoete Soja
  • 1 pak SoFine Tofu Wokreepjes mild pikant
  • ½ beker (20 cl) Indonesische pinda satésaus
  • 150 g witte rijst
  • wokolie
  • 1 zakje kroepoek Bali

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar.
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.

Voeg een scheutje olie, de wok groenten en naar smaak de woksaus (ca. 5 eetlepels) toe.
Wok de groenten in ca. 4 minuten gaar.
Haal de groenten uit de wok en houd ze warm.
Maak de wok schoon en zet deze terug op het vuur.
Laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de wokreepjes krokant (ca. 3 minuten).
Verwarm de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Schep de warme rijst en vervolgens de gewokte groenten op borden of een grote schaal.
Verdeel de krokante wokreepjes over de groenten en schep de satésaus erover.
Bestrooi de gado gado met wat kroepoek of geef die erbij.

Op tafel
Zet seroendeng, gebakken uitjes, atjar en fijngeknipte bieslook op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.

Lekker anders kan ook
Voor een lekker pindasoepje kun je de rest van de satésaus verdunnen met kruidenbouillon en op smaak brengen met sambal en wat citroensap.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Kerrie-kokossoep en toe Ananassalade en verse munt met vanille-ijs.

Bron: Conimex

Terug