Chinese broccoli

chinese_broccoli (3K)

  • 2 pakken Alpro® soya reepjes Pittig gekruid
  • 1 stronk broccoli
  • 250 g oesterzwammen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 1 Spaanse peper
  • 1 theel. sojasaus
  • 1 theel. droge sherry
  • 1 theel. suiker
  • 2 druppels sesamolie
  • 200 g boekweit noodles
  • 1 bos lente ui
  • 2 theel. zoete chilisaus
  • citroensap
  • wokolie

Snij de broccoli in stukken en blancheer ze 3 minuten in kokend water met een snufje zout.
Laat ze schrikken in ijskoud water zodat de kleur en bite behouden blijft, en leg dan de broccoli op keukenpapier.
Maak voor de broccoli een saus van de soja, droge sherry, suiker en sesam olie.
Verwarm de olie in een wok tot middel heet en voeg dan de gesnipperde knoflook, gember en Spaanse peper toe.
Roerbak dit 30 seconden en voeg dan de broccoli, oesterzwammen en de soyareepjes toe.
Bak dit 4 minuten en blus af met de saus.
Voeg naar smaak zout of citroen toe.
Kook voor de noodlesalade de boekweit noodles volgens de instructies (normaal 4 minuten in kokend, zout water), giet de noodles af en voeg de gesnipperde lente ui, zoete chili saus en een beetje citroen sap naar smaak toe.
Serveer de broccoli samen met de noodlesalade voor een heerlijke lunch of een licht diner.

Bron: Andy McDonald
Gepubliceerd door: Alpro soya

Terug