Currynoedels met ham

currynoedels (2K)

  • 1 kleine spitskool
  • 1 blikje (ca. 200 g) ananasstukjes
  • 150 g hamblokjes
  • ½ pak (125 g) woknoedels
  • wokolie
  • 2½ theel.s kerrie djawa
  • 2 - 3 eetl. ketjap manis

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken.
Was en snijd ondertussen de kool in reepjes.
Laat de ananasstukjes goed uitlekken.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de koolreepjes en de kerrie ca. 3 minuten.
Schep de afgekoelde noedels en de hamblokjes erdoor en roerbak nog 3 minuten.
Voeg dan de ananasstukjes en de ketjap toe en schep alles nog een keer goed door elkaar.
Schep de currynoedels in diepe borden of kommen.

Op tafel
Zet Indiase pappadums of kroepoek en atjar op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.

Lekker anders kan ook
Vervang de kerrie djawa door met de ananas ca. 4 eetlepels woksaus curry kokos of Sweet en Sour toe te voegen.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Thaise tomatensoep en toe Gemberyoghurt met cashewnoten.

Bron: Conimex

Terug