Thaise hamlapjes

hamlapjes (2K)

  • 4 hamlappen (à 100 - 125 g)
  • 2 eetl. currypasta (rode Thaise)
  • 1,2 l water
  • 2 bouillonblokjes
  • 2 eetl. soepgroenten (boeren)
  • (of 0,6 l water en 0,6 l vleesfond bij de boerensoepgroenten)

Snijd de basilicumblaadjes fijn.
Besmeer de hamlapjes met currypasta.
Strooi de helft van het basilicum over de hamlapjes en druk de kruiden iets aan.
Vul het waterreservoir van de stoomkoker (of de pan, als u mandjes gebruikt) met het water, de bouillonblokjes, de rest van het basilicum en de soepgroenten en breng het geheel aan de kook.
Kook het vervolgens zachtjes door.
Leg de hamlapjes in de stoommand en stoom ze in 10-12 minuten gaar.
Lekker met basmatirijst, roergebakken peultjes en broccoli.
De basmatirijst kunt u meestomen in de stoompan.

Tip
U kunt de met curry ingewreven lapjes ook bestrooien met wat sesamzaad voor een verrassend smaakaccent.

Bron: Vlees.nl

Terug