Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands
|
|
Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Was en snijd de kool in reepjes.
Pel en snijd de uien in halve ringen.
Meng het gehakt met de kruiden en 1 eetlepel van de bumbu.
Vorm van het gehakt 8 "worstjes" en rijg ze aan satéstokjes.
Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de kool en de uien 5 minuten.
Voeg de rest van de bumbu en 10 cl heet water toe en roerbak nog 2 minuten.
Schep de mie erdoor en laat goed doorwarmen.
Gril ondertussen de sateetjes op een hete grillplaat of in een hete grillpan rondom gaar en goudbruin.
Verwarm volgens de aanwijzing op de verpakking de satésaus.
Verdeel de bami over 4 grote borden, leg de sateetjes ernaast en schep er wat saus op.
Bestrooi met de bladselderij.
Op tafel
Geef er seroendeng en kroepoek naturel bij.
Lekker anders kan ook
Maak sateetjes van stukjes kipfilet of biefstuk die zijn gemarineerd in kecap marinade.