Gewokte kruidenbami met spitskool en gehaktsateetjes

kruidenbami_spitskool (2K)

  • ½ zak mienestjes (250 g)
  • 1 spitskool
  • 2 rode uien
  • 400 g gehakt
  • 1 zakje gehaktkruiden (met paneermeel)
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Bahmi Goreng
  • wokolie
  • 1 pot satésaus mild
  • 3 eetl. fijngehakte bladselderij

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Was en snijd de kool in reepjes.
Pel en snijd de uien in halve ringen.
Meng het gehakt met de kruiden en 1 eetlepel van de boemboe.
Vorm van het gehakt 8 "worstjes" en rijg ze aan satéstokjes.
Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de kool en de uien 5 minuten.
Voeg de rest van de boemboe en 1 dl heet water toe en roerbak nog 2 minuten.
Schep de mie erdoor en laat goed doorwarmen.
Gril ondertussen de sateetjes op een hete grillplaat of in een hete grillpan rondom gaar en goudbruin.
Verwarm volgens de aanwijzing op de verpakking de satésaus.
Verdeel de bami over 4 grote borden, leg de sateetjes ernaast en schep er wat saus op.
Bestrooi met de bladselderij.

Op tafel
Geef er seroendeng en kroepoek naturel bij.

Lekker anders kan ook
Maak sateetjes van stukjes kipfilet of biefstuk die zijn gemarineerd in ketjap marinade.

Bron: Conimex

Terug