Chinese gewokte mie met Five Spice

mie2 (2K)

  • ½ pak (125 g) woknoedels
  • 150 g oesterzwammen
  • 1 kleine struik paksoi
  • wokolie
  • 200 g (varkens)vleesreepjes
  • Conimex Woksaus Five Spice
  • 2 eetl. fijngehakte peterselie

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in vieren.
Was de paksoi, laat de kleine blaadjes heel en snijd de grote blaadjes in reepjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de vleesreepjes 5 minuten.
Voeg de oesterzwammen en de paksoi toe en roerbak deze nog 3 minuten mee.
Schep de afgekoelde noedels en de woksaus naar smaak (ca. 5 eetlepels) erdoor en warm alles goed door.
Schep de woknoedels in diepe borden of kommen en strooi de peterselie erover.

Lekker anders kan ook
In plaats van oesterzwammen kun je ook champignons of gemengde paddestoelen gebruiken.
De (varkens)vleesreepjes kun je vervangen door reepjes kipfilet of runderreepjes (4 minuten roerbakken).
Voeg met de noedels ook 75 g taugé toe.

Op tafel
Zet atjar en kroepoek op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.

Bron: Conimex

Terug