Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands
|
|
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of kecap asin) aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de runderreepjes 1 minuut.
Roer er de bumbu, 15 cl water en een scheutje kecap door en laat het geheel 5 minuten op hoog vuur koken
totdat het meeste vocht verdampt is.
Zet ondertussen een andere grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten ca. 5 minuten.
Voeg de kerrie, een scheutje kecap en de noedels toe en bak dit nog 1 minuut op hoog vuur mee.
Schep de kerriegroenten in een grote schaal of op borden en verdeel het rendangvlees erover of geef het er
apart bij.
Op tafel
Zet kroepoek en acar op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.
Lekker anders kan ook
In plaats van de roerbakreepjes kun je ook reepjes kipfilet of biefstukreepjes nemen.
Let op, want deze moet je maar 2 minuten roerbakken en als je de bumbu hebt toegevoegd maar 3 minuten
meepruttelen.
Je kunt het jezelf makkelijk maken door de kerrie Jawa te vervangen door 1 zakje kerriesaus en
i.p.v. de kecap 20 cl water toe te voegen.