Gewokt rendangvlees met kerriegroenten

rendang (2K)

  • 1 pak woknoedels
  • 400 g runderreepjes
  • wokolie
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Rendang Vlees
  • ketjap manis
  • 800 g gemengde roerbakgroenten
  • 2 theel. kerrie djawa

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de runderreepjes 1 minuut.
Roer er de boemboe, 1½ dl water en een scheutje ketjap door en laat het geheel 5 minuten op hoog vuur koken totdat het meeste vocht verdampt is.
Zet ondertussen een andere grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten ca. 5 minuten.
Voeg de kerrie, een scheutje ketjap en de noedels toe en bak dit nog 1 minuut op hoog vuur mee.
Schep de kerriegroenten in een grote schaal of op borden en verdeel het rendangvlees erover of geef het er apart bij.

Op tafel
Zet kroepoek en atjar op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.

Lekker anders kan ook
In plaats van de roerbakreepjes kun je ook reepjes kipfilet of biefstukreepjes nemen.
Let op, want deze moet je maar 2 minuten roerbakken en als je de boemboe hebt toegevoegd maar 3 minuten meepruttelen.
Je kunt het jezelf makkelijk maken door de kerrie djawa te vervangen door 1 zakje kerriesaus en i.p.v. de ketjap 2 dl water toe te voegen.

Bron: Conimex

Terug