Sambal-vleesblokjes en boontjes in pindasaus

sambalvlees (2K)

  • 6 lente-uitjes
  • 400 g hamlapjes
  • 600 g gebroken sperzieboontjes
  • wokolie
  • sambal manis
  • 1 pak Chinese eiermie
  • 1 kuipje Conimex Javaanse Pinda Satésaus

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Maak ondertussen de lente-uitjes schoon en snijd ze in schuine smalle plakjes.
Snijd de hamlapjes in blokjes van ca. 2 cm.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de vleesblokjes, de sperzieboontjes en 1 - 2 eetlepels sambal (hoe meer, hoe heter!) ca. 10 minuten.
Voeg de mie toe aan het kokende water en kook deze in ca. 4 minuten gaar.
Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om.
Voeg de pinda satésauspasta (uit het kuipje) en 3 dl water toe aan de vleesblokjes en breng het geheel al roerende op een laag vuur aan de kook.
Laat de saus 1 minuut zachtjes doorkoken.
Schep het gerecht op borden of in een diepe schaal. Geef de mie er apart bij.
Bestrooi met de lente-uitjes.

Op tafel:
Zet seroendeng en sambal op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen en toe te voegen.

Lekker anders kan ook:
In plaats van sperzieboontjes kun je in dit gerecht ook plakjes wortel en/of in ruitjes gesneden snijboontjes gebruiken.
Desgewenst kun je de vleesblokjes vervangen door blokjes kipfilet of tofu.

Bron: Conimex

Terug