Sambal-vleesblokjes en boontjes in pindasaus

sambalvlees (2K)

  • 6 lente-uitjes
  • 400 g hamlapjes
  • 600 g gebroken sperzieboontjes
  • wokolie
  • sambal manis
  • 1 pak Chinese eiermie
  • 1 kuipje Conimex Javaanse Pinda Satésaus

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of kecap asin) aan de kook.
Maak ondertussen de lente-uitjes schoon en snijd ze in schuine smalle plakjes.
Snijd de hamlapjes in blokjes van ca. 2 cm.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de vleesblokjes, de sperzieboontjes en 1 - 2 eetlepels sambal (hoe meer, hoe heter!) ca. 10 minuten.
Voeg de mie toe aan het kokende water en kook deze in ca. 4 minuten gaar.
Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om.
Voeg de pinda satésauspasta (uit het kuipje) en 30 cl water toe aan de vleesblokjes en breng het geheel al roerende op een laag vuur aan de kook.
Laat de saus 1 minuut zachtjes doorkoken.
Schep het gerecht op borden of in een diepe schaal. Geef de mie er apart bij.
Bestrooi met de lente-uitjes.

Op tafel:
Zet seroendeng en sambal op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen en toe te voegen.

Lekker anders kan ook:
In plaats van sperzieboontjes kun je in dit gerecht ook plakjes wortel en/of in ruitjes gesneden snijboontjes gebruiken.
Desgewenst kun je de vleesblokjes vervangen door blokjes kipfilet of tofu.

Bron: Conimex

Terug