Indiase korma met rijst en komkommerraïta

korma (3K)

    • curry (voor minimaal 6 personen), rest invriezen:
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kardemom peulen
  • 4 kruidnagels
  • 1 eetl. komijnpoeder
  • 1 eetl. korianderpoeder
  • ¼ theel. cayenne poeder
  • 1 blik tomaten
    • korma:
  • 2 pakken Alpro® soya Reepjes pittig gekruid
  • 500 g champignons
  • 1 pakje Alpro® soya Cuisine (Light)
    • rijst:
  • 250 g basmastirijst (goed gespoeld)
  • 35 cl water
  • 1 kaneel stokje
  • 2 kruidnagels
  • 2 kardemom peulen
  • 1 theel. kurkuma
  • ½ theel. zout
    • raïta:
  • 1 komkommer
  • 2 eetl. rijst azijn
  • ½ theel. suiker
  • snufje zout

Curry
Snipper de uien, knoflook en gember fijn.
Verwarm de kaneel, kardemom, en kruidnagels 1 minuut in een koekenpan met 2 eetlepels bakken & braden en voeg dan de uien, knoflook en gember toe.
Voeg na 8 minuten de rest van de specerijen toe en laat ze 1 minuut mee koken.
Voeg vervolgens het blik tomaten en de 25 cl water toe en kook het 15 minuten op een laag vuur.
Verwijder het kaneelstokje, de kardemompeulen en de kruidnagels.
Bewaar de curry in potjes voor toekomstig gebruik in de koelkast of vriezer.

Korma met rijst en raïta
Halveer de champignons en bak ze 5 minuten in een koekenpan en voeg daarna de reepjes en de cuisine toe.
Voeg daarna, naar smaak, de currysaus toe, met wat zout & peper.
Laat het geheel 10 minuten op laag vuur pruttelen.
Doe voor de rijst alle benodigde ingrediënten in een pan en breng het geheel aan de kook.
Bedek de pan vervolgens met een deksel en laat de rijst op laag vuur 15 minuten pruttelen.
Maak de rijstkorrels voorzichtig los met een vork.

Voor de raïta:
Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadjes en snipper hem fijn.
Voeg dan de rest van de ingrediënten van de raïta toe.

Bron: Andy McDonald
Gepubliceerd door: Alpro soya

Terug