Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Meng de mix met 10 cl kokend water en laat minstens 10 minuten staan.
Snijd de kip in stukjes.
Pel en snijd de uien in partjes.
Snijd de gewassen paksoi in repen.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de kip met de ui 5 minuten.
Wok de gewelde mix 1 minuut mee.
Schep de rijst erdoor en warm goed door.
Voeg vlak voor het serveren de basilicum toe.
Verhit ondertussen een hapjespan, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de paksoi 3 minuten.
Voeg naar smaak wat peper en zout toe.
Verwarm de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verdeel de nasi en paksoi over 4 grote borden en schep de satésaus erover.
Op tafel
Geef er seroendeng en lekker kruidige kroepoek Saté bij.
Lekker anders kan ook
Kip kan worden vervangen door kalkoen.
Vervang de paksoi door Chinese kool of een spitskool en voeg naar smaak een scheutje kecap asin of sojasaus
toe aan de gewokte groenten.