Thaise nasi met paksoi en pikante satésaus

thaise_nasi_paksoi (2K)

  • 400 g witte rijst
  • 1 zakje Conimex Mix voor Nasi Goreng
  • 300 g kipfilet
  • 2 uien
  • 1 grote paksoi
  • wokolie
  • 3 eetl. fijngesneden basilicum
  • 1 pot satésaus pikant

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Meng de mix met 1 dl kokend water en laat minstens 10 minuten staan.
Snijd de kip in stukjes.
Pel en snijd de uien in partjes.
Snijd de gewassen paksoi in repen.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de kip met de ui 5 minuten.
Wok de gewelde mix 1 minuut mee.
Schep de rijst erdoor en warm goed door.
Voeg vlak voor het serveren de basilicum toe.
Verhit ondertussen een hapjespan, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de paksoi 3 minuten.
Voeg naar smaak wat peper en zout toe.
Verwarm de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verdeel de nasi en paksoi over 4 grote borden en schep de satésaus erover.

Op tafel
Geef er seroendeng en lekker kruidige kroepoek Saté bij.

Lekker anders kan ook
Kip kan worden vervangen door kalkoen.
Vervang de paksoi door Chinese kool of een spitskool en voeg naar smaak een scheutje ketjap asin of sojasaus toe aan de gewokte groenten.

Bron: Conimex

Terug