Gewokte nasi met limoen en spekjes

nasi_limoen_spekjes (2K)

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • 400 g (pandan) rijst
  • 1 pakje Conimex Mix voor Nasi Speciaal
  • 1 limoen
  • 150 g spekblokjes
  • 1 nasigroentepakket
  • 2 theel. sambal badjak
  • 1 zak kroepoek saté

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Meng de groentemix (uit het pakje) met 10 cl kokend water.
Minstens 10 minuten laten staan.
Was en rasp de limoenschil en pers de limoen uit.
Verhit een wok en wok de spekblokjes 3 minuten.
Voeg de groenten en de gewelde mix toe en wok 5 minuten mee.
Schep de rijst, de helft van de limoenrasp, de kruidenmix (uit het pakje), de sambal en naar smaak wat limoensap erdoor, wok nog 2 minuten.
Schep de nasi op 4 borden en bestrooi met derest van de limoenrasp.
Geef de kroepoek erbij.

Op tafel
Zet sojasaus of kecap op tafel, om er zelf aan toe te voegen.

Bron: Conimex

Terug