Frisse sambalboontjes met mie en kip

sambalboontjes (3K)

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • 250 g mie (nestjes)
  • 400 g kipfilet
  • wokolie
  • 800 g gebroken verse sperzieboontjes
  • 1 potje sambal campoer
  • 1 bakje Conimex Boemboe Sayur Boontjes
  • 1 pakje romige kokosmelk

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of kecap asin) aan de kook.
Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de kipblokjes, de sperzieboontjes en 1 - 2 eetlepels sambal (hoe meer, hoe heter!) 10 minuten.
Voeg de bumbu en de kokosmelk toe en laat het geheel ca. 5 minuten, met een deksel op de wok, zachtjes pruttelen.
Schep de afgekoelde mie erdoor, goed doorwarmen.
Schep de mie in diepe borden of kommen en geef er de rest van de sambal apart bij.

Lekker anders kan ook
Met vrijwel dezelfde ingrediënten kun je toch een heel andere smaak krijgen, als je de kipfilet vervangt door 325 g tofu naturel of door rauwe garnalen (beide 5 minuten roerbakken!).
Gebruik ook eens snijbonen, peultjes en/of sugarsnaps in plaats van sperziebonen.

Op tafel
Zet seroendeng op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.

Terug