Thaise runderschnitzel

runderschnitzel (2K)

  • 4 runderschnitzels (à 125 g)
  • 1 limoen
  • 1 rode peper
  • 1 eetl. koriander (verse)
  • 3 eetl. olie
  • 1 eetl. gemberwortel (verse, geraspt)
  • 4 eetl. sojasaus (Japanse)
  • ½ eetl. Thaise vissaus (Nam Pla)
  • 1 eetl. bruine basterdsuiker
  • snufje peper

Rasp de schil van de limoen fijn en pers het sap uit.
Verwijder het zaad en hak de peper fijn.
Snijd de korianderblaadjes in dunne reepjes.
Roer de olie, de gember, de limoenrasp en de peper door elkaar.
Masseer het vlees met de kruidenolie en laat het in ± 30 minuten afgedekt buiten de koelkast marineren.
Roer de limoensap, de sojasaus, de vissaus, de bruine suiker, de rode peper en koriander door elkaar tot een dressing.
Verwarm een pan met anti-aanbaklaag op hoog vuur.
Leg de runderschnitzels in de pan en bak het vlees in ± 4 - 6 minuten gaar.
Schuif het vlees regelmatig over de bodem en keer het veelvuldig om.
Laat het buiten de pan even rusten.
Serveer het vlees met de dressing.
Lekker met witte en wilde rijst en Chinese kool met sesam.

Bron: Vlees.nl

Terug