Pad Thai kai

gebakken rijstnoedels met kip, pinda's en ei

  • 200 g rijstnoedels
  • 4 eetl. arachideolie
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 4 tenen knoflook, gesnipperd
  • 100 g taugé
  • 400 g kipfilet in stukjes
  • 4 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • 2 rode chilipepertjes, ragfijn gesneden
  • 6 eetl. Thaise vissaus (Nam Pla)
  • 4 eetl. limoensap
  • 1 eetl. versgeraspte gemberwortel
  • 4 eetl. geroosterde pinda's, grof gehakt
  • 2 eetl. palmsuiker (Goela Djawa)
  • 4 eetl. vers korianderblad, fijngeknipt
  • 1 limoen, in vieren gesneden

Besprenkel de kipstukjes met 1 eetlepel vissaus en laat ze 1 uur marineren.
Dep ze droog.
Kook de rijstmie volgens gebruiksaanwijzing en laat uit lekken.
Doe de taugé in een vergiet en giet er kokend water over, laat uitlekken.
Verwarm de arachideolie in een wok of hapjespan en bak hierin de kipstukjes rondom lichtbruin, schep ze uit de pan en zet apart.
Bak in dezelfde olie het chilipepertje en de knoflook, voeg gemberwortel, lente-ui, en pinda's toe en laat alles 5 minuten zachtjes bakken.
Voeg de kipstukjes, noedels palmsuiker, limoensap, vissaus en taugé toe, schep alles goed om en schenk de losgeklopte eieren erbij.
Schep alles om tot de eieren gestold zijn, strooi de koriander over het gerecht en serveer met Thaise rijst en plakjes gebakken banaan.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug