Sajoer Tjampoer,
groenten met tofu en noedels

sajoer_tjampoer3 (1K)

  • 250 g tofu
  • 2 eieren
  • 1 zak (250 g) wok noedels
  • wokolie
  • 600 g oosterse roerbakgroenten
  • 2 bakjes Conimex Boemboe voor Sajoer Tjampoer
  • 1 ½ l groentebouillon
  • 3 eetl. fijngehakte koriander

Snijd de tofu in reepjes.
Kook de eieren in ruim kokend water 8 minuten.
Laat ze onder de koude kraan afkoelen, pel en halveer ze.
Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de tofureepjes in ca. 5 minuten rondom knapperig.
Voeg de groenten toe, wok 2 minuten.
Voeg vervolgens de boemboe en de bouillon toe.
Breng al roerende aan de kook, laat 2 minuten pruttelen.
Schep de noedels in 4 kommen, schep de sajoer erop, leg er een half ei bij en strooi de koriander erover.

Op tafel
Geef er als knapperige smaakmaker gebakken uitjes bij.
“In Indonesië noemen ze het 'tahoe', in China 'doufu' en in Japan 'tofu': een vet- en calorie-arme vleesvervanger met veel eiwitten en calcium.”

Bron: Conimex

Terug