Sambal goreng, pittig gewokte boontjes met kokos, kip en mie

sambal_goreng_boontjes (3K)

  • ½ zak mie, 250 g, nestjes
  • 400 g kipfilet
  • wokolie
  • 600 g gebroken sperziebonen
  • 1 - 2 eetl. sambal brandal
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Sayur Boontjes
  • 1 pakje romige kokosmelk, 20 cl

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kipblokjes, de sperziebonen en de sambal naar smaak 10 minuten.
Voeg de bumbu en de kokosmelk toe en laat het geheel ca. 5 minuten, met een deksel op de pan, zachtjes pruttelen.
Schep de warme mie in diepe borden of kommen, verdeel de sambal goreng boontjes erover.

Variatie
Vervang de sperziebonen door in stukjes gesneden snijbonen.

Bron: Conimex

Terug