Indisch bonenschoteltje met rookworst en sambal

bonenschotel (3K)

  • 1 rookworst (350 g)
  • 2 - 3 stengels prei (ca. 500 g)
  • 2 eetl. zonnebloem olie
  • 1 - 2 eetl. sambal brandal
  • ¼ l tomatensaus (kant-en-klaar)
  • 1 l bruine bonen (in blik)
  • ⅛ l zure room
  • 3 eetl. koriander (fijngehakt)

Was de preien.
Snijd de preien in smalle ringen en de worst in plakken.
Verhit de olie in een ruime braadpan en bak hierin de preiringen 4 minuten op een matig hoog vuur.
Roer de sambal erdoor.
Voeg de tomatensaus, de plakjes worst en de uitgelekte bruine bonen toe.
Breng het gerecht al roerend tegen de kook en laat het 5 minuten pruttelen.
Roer de koriander erdoor.
Schep de bonen op 4 borden met daarop de zure room.

Bron: Vlees.nl

Terug