Babi kecap met sinaasappel

babi_ketjap_sinaasappel (3K)

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • 1 zak (250 g) woknoedels
  • 400 g hamlappen
  • 3 sinaasappels
  • wokolie
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Babi kecap
  • 600 g Chinese wokgroenten
  • 2 theel. kerrie Jawa
  • 3 eeetl. kecap manis

Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten en met koud water afspoelen.
Snijd het vlees in stukjes.
Pers 2 sinaasappels uit.
Schil de andere sinaasappel en verdeel deze in partjes.
Snijd de partjes elk in 4 stukjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin het vlees 5 minuten.
Voeg de bumbu en het sinaasappelsap toe.
Goed mengen en 5 minuten laten pruttelen.
Verhit een hapjespan.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten 5 minuten.
Voeg het kerriepoeder toe en wok het 1 minuut mee.
Wok vervolgens de noedels en kecap 2 minuten mee.
Roer de stukjes sinaasappel door de babi kecap.
Verdeel de noedels en babi kecap over 4 borden.

Bron: Conimex

Terug