Pittig sambalgehakt met mihoen en paprika

sambalgehakt (4K)

  • 1 pak mihoen
  • 2 vleestomaten
  • 2 grote groene paprika's
  • 2 teentjes knoflook
  • wokolie
  • 400 g gehakt
  • 1 potje sambal brandal
  • oestersaus

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de mihoen toe aan het kokende water en laat de mihoen ca. 2 minuten koken.
Direct afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Was en snijd de tomaten in partjes.
Was en halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in lange reepjes.
Snijd de reepjes in 3 gelijke stukjes.
Pel en snijd de knoflook in plakjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de paprikareepjes en de knoflook ca. 3 minuten.
Voeg het gehakt en 1 - 2 eetlepels sambal (hoe meer hoe heter!) toe en bak deze ca. 5 minuten mee.
Voeg de mihoen en oestersaus naar smaak toe en schep alles nog een keer goed door elkaar.
Schep er op het laatst de partjes tomaat door.
Schep de mihoen in diepe borden of kommen.

Lekker anders kan ook
Als je wat anders wilt dan gehakt, neem dan tofu fijngehakt of kleine stukjes kipfilet (ca. 8 minuten roerbakken).
In plaats van paprika kun je ook 500 gram gebroken sperzieboontjes of 1 in reepjes gesneden spitskool gebruiken.

Op tafel
Zet kroepoek en atjar op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.

Bron: Conimex

Terug