Thais rundvlees met krokante groenten

"Just the 2 of us", Milo

  • 300 g carpaccio van rundvlees (± 6 sneetjes)
  • 1 eetl. plantaardig olie
  • 4 eetl. gehakte lente-ui + 2 stengels
  • 50 g geraspte wortel + 6 fijne wortelreepjes
  • ¼ geraspte komkommer + 6 fijne komkommerreepjes
  • ½ Chinese kool, in fijne sliertjes
  • ½ rode paprika, zonder zaadjes en in fijne sliertjes
  • ½ zakje jonge sla
  • ½ bosje koriander, gehakt
  • 2 eetl. munt, gehakt
  • zout & peper
  • enkele blaadjes munt
    • voor de vinaigrette:
  • geraspte schil van ½ limoen
  • sap 1 limoen
  • 1 eetl. vissaus
  • 2 eetl. arachideolie
  • 1 theel. gember, fijngehakt
  • 1 Thais chilipepertje, ontpit en fijngehakt
  • peper en zout

Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette en zet opzij.
Verhit de olie in een pan.
Bak de sneetjes rundvlees ongeveer 30 seconden aan elke kant.
Kruid met peper en zout.
Verdeel de vinaigrette in 2 porties.
Giet de helft in een schaal, voeg het rundvlees toe en laat 5 minuten marineren.
Zet de rest van de vinaigrette apart.
Maak intussen de salade.
Meng daarvoor de gehakte lente-ui met geraspte wortel, geraspte komkommer, Chinese kool, paprika en sla.
Hou 1 eetlepel koriander en 1 eetlepel munt apart, doe de rest bij de salade.
Schenk er de vinaigrette bij en meng goed.
Zet opzij.
Leg de gemarineerde plakjes rundvlees open op een werkblad.
Beleg ze met stengels lente-ui, reepjes wortel en komkommer, gehakte koriander en munt.
Rol het rundvlees op en prik er een stokje door.
Verdeel de salade over 2 borden.
Leg er de rolletjes rundvlees op en garneer met verse munt.
Lekker met rijstvermicelli of basmatirijst.

Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug