Nasi keboeli met kalkoen en katenspek

nasi_keboeli_kalkoen (2K)

  • 1 pak Lassie Nasi keboeli
  • 200 g kalkoenfilet, in blokjes
  • 2 eetl. ketjap manis
  • 3 eetl. olie
  • 50 g katenspek, in reepjes
  • 1 ui, fjngesnipperd
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 75 g taugé

Doe de inhoud van het pakje nasi keboeli in een pan en voeg 55 cl koud water toe.
Plaats een deksel op de pan en breng het geheel goed aan de kook.
Als het water kookt, de warmtebron zachter zetten zodat het water net aan de kook blijft.
Laat de rijst met nasikruiden 10 minuten zachtjes koken onder af en toe roeren, zodat de nasikruiden goed in de rijst kunnen trekken.
Haal daarna de rijst van de warmtebron (afgieten is niet nodig) en laat deze met het deksel op de pan nog 5 minuten nagaren.
Doe de kalkoenfilet in een schaal met de ketjap en een vleugje peper en zout.
Meng het geheel en laat de ketjap 5 minuten in de kalkoen trekken.
Doe de olie in de wok (of een hapjespan) en bak de gemarineerde kalkoen 3 minuten op hoog vuur.
Roerbak het katenspek 2 minuten mee.
Voeg de ui en paprika toe en roerbak deze 3 minuten mee.
Voeg de taugé toe en roerbak deze 1 minuut mee.
Schep de gekruide rijst in de wok en meng het geheel goed.

Tip
Lekker met een komkommersalade.

Bron: Lassie

Terug