Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands
|
|
Snijd het vlees in blokjes van ca. 1 cm.
Maak de paprika's schoon en snijd in brede repen.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de prei en paprika op een hoog vuur in 5 minuten.
Roer beslag van bakmeel, 20 cl water en wat zout.
Verhit een finke laag olie in frituurpan tot 180 °C.
Kook mie volgens aanwijzing op verpakking.
Afgieten en mengen met groenten en 3 eetlepels atjar.
Breng 10 cl water met 10 cl van de siroop (uit het blikje) aan de kook.
Voeg al roerende het kokende water-siroop toe aan de sausmix.
Voeg 1 eetlepel (goed uitgelekte) acar en het fruit aan de saus toe.
Haal blokjes vlees door het beslag.
Laat ze direct in hete olie glijden en frituur ze (6 à 8 tegelijk) bruin en gaar.
Laat op keukenpapier uitlekken.
Leg de ku lo yuk in schaaltjes, schep saus erover.
Geef rest van saus en prei-paprikamie er apart bij.
Bron: NN