Ku Lo Yuk met prei-paprikamie

ku_lo_yuk_prei_paprikamie (3K)

  • 400 g hamlappen
  • 3 paprika's
  • olie (voor bakken en frituren)
  • 300 g gesneden prei
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 zak (250 g) Chinese Eiermie
  • 4 eetl. atjar tjampoer
  • 1 blikje (227 g) fruitcocktail
  • 1 zakje Ku Lo Yuk saus

Snijd het vlees in blokjes van ca. 1 cm.
Maak de paprika's schoon en snijd in brede repen.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de prei en paprika op een hoog vuur in 5 minuten.
Roer beslag van bakmeel, 2 dl water en wat zout.
Verhit een finke laag olie in frituurpan tot 180 °C.
Kook mie volgens aanwijzing op verpakking.
Afgieten en mengen met groenten en 3 eetlepels atjar.
Breng 1 dl water met 1 dl van de siroop (uit het blikje) aan de kook.
Voeg al roerende het kokende water-siroop toe aan de sausmix.
Voeg 1 eetlepel (goed uitgelekte) atjar en het fruit aan de saus toe.
Haal blokjes vlees door het beslag.
Laat ze direct in hete olie glijden en frituur ze (6 à 8 tegelijk) bruin en gaar.
Laat op keukenpapier uitlekken.
Leg de ku lo yuk in schaaltjes, schep saus erover.
Geef rest van saus en prei-paprikamie er apart bij.

Bron: Receptenbank

Terug