Sambalbami met kokoseieren

sambalbami_kokoseieren (2K)

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • 4 eieren
  • ½ zak (250 g) mienestjes
  • 1 rode ui
  • wokolie
  • 1 pakje (20 cl) romige kokosmelk
  • ketjap manis
  • sambal badjak
  • 500 g bamigroenten
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Bahmi Goreng

Kook de eieren in kokend water 8 minuten
Spoel ze af met koud water en pel ze.
Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Pel en snijd de ui ondertussen in smalle reepjes.
Verhit een scheutje olie in een steelpan en roerbak de ui 3 minuten.
Roer de kokosmelk, een scheutje kecap en 1 theelepel sambal erdoor, leg de eieren in de saus en verwarm 5 minuten op een laag vuur.
Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten 3 minuten.
Voeg de bumbu en 10 cl heet water toe en roerbak nog 2 minuten.
Schep de mie en 1 - 2 theelepels sambal erdoor en warm goed door.
Verdeel de bami over 4 kommen of borden.
Schep de kokoseieren erop.

Op tafel
Geef er de smaakmaker kroepoek naturel bij voor een lekker knappertje.

Lekker anders kan ook
Voeg aan de kokossaus een scheutje gembersiroop toe en strooi er fijngeknipte bieslook over.

Bron: Conimex

Terug