Pad Thai met vleesreepjes, ei en sjalotjes

padthai (3K)

  • 1 Conimex Maaltijdpakket Pad Thai
  • 300 g varkensvleesreepjes
  • 3 lente-uitjes
  • 500 g bahmigroenten (met rode peper)
  • wokolie
  • 2 eieren
  • Conimex Woksaus Knoflook Koriander
  • 2 eetl. grofgehakte koriander

Leg de rijstnoedels (uit het pak) in 2 l water dat net van de kook af is.
Laat de rijstnoedels onder af en toe roeren 4 minuten weken.
Direct afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Klop in een kom de eieren met 1 eetlepel water los.
Was en snijd de lente-uitjes in smalle reepjes.
Maak de rode peper schoon en snijd in smalle ringetjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de vleesreepjes ca. 3 minuten.
Voeg de bahmigroenten toe en bak deze ca. 3 minuten mee.
Schep dan de kruidenmix (uit het pak) en de losgeklopte eieren erdoor en laat het ei licht stollen.
Voeg de rijstnoedels, de vissaus (uit het pak) en de woksaus naar smaak (3-6 eetlepels) toe en roerbak nog 2 minuten.
Schep de Pad Thai in diepe borden of kommen en strooi op het laatst de pindastukjes (uit het pak) en de koriander erover.
Geef de lente-uienreepjes en de peperringetjes er apart bij.

Op tafel
Zet sojasaus en kroepoek op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Lekker anders kan ook
Zoals in veel gerechten kun je de varkensvleesreepjes vervangen door 150 gram rauwe gepelde garnalen of een mix van vleesreepjes en garnalen.

Bron: Conimex

Terug