Nasi goreng met saté

nasi_goreng_sate (3K)

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 400 g witte rijst
  • 400 g varkenslappen
  • 3 eetl. Conimex Wok Marinade
  • 150 g ontbijtspekblokjes
  • 600 g nasigroenten
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Nasi Goreng
  • 1 beker pinda satésaus
  • acar campoer
  • seroendeng

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm, meng ze met de wok marinade, een paar minuten laten staan en rijg ze aan satéstokjes.
Rooster de saté onder de hete grill of in de grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar.
Verhit een wok en bak spekblokjes in 3 minuten uit.
Voeg de groenten toe en wok 5 minuten mee.
Voeg de bumbu en 5 cl water toe.
Goed mengen.
Schep de rijst erdoor, wok nog 2 minuten.
Verwarm de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verdeel de nasi, saté en acar op 4 borden.
Schep daar wat saus en seroendeng over.
Geef de rest van de saus erbij.

Bron: Conimex

Terug