Babi pangang met verse gember

babi_pangang_gember (2K)

  • 400 g witte rijst
  • 400 g hamlappen
  • 25 g verse gember
  • 600 g sperzieboontjes
  • ½ eetl. citroensap
  • 6 eetl. ketjap manis
  • 2 theel. djahé
  • wokolie
  • 3 eetl. gembersiroop
  • 1 zakje Conimex babi pangangsaus

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd ondertussen het vlees in reepjes.
Schil de gember en snijd deze in smalle reepjes.
Maak de boontjes schoon.
Meng het vlees in een kom met het citroensap, de ketjap, de djahé, de gember en eventueel wat
zout & peper.
Laat 10 minuten marineren.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok het vlees op een hoog vuur in ca. 8 minuten gaar en krokant.
Kook ondertussen de boontjes in ca. 5 minuten in ruim kokend water gaar.
Breng 2 dl water en de gembersiroop aan de kook.
Doe de sausmix in een schaaltje en voeg het kokende vocht al roerende toe.
Verdeel het vlees over 4 warme borden en schenk er wat saus over.
Geef de rest van de saus, de boontjes en de warme rijst er apart bij.

Op tafel:

Bij de 'Chinees' wordt babi pangang altijd met atjar tjampoer geserveerd.
Serveer babi pangang thuis ook met atjar.

Bron: Conimex

Terug