Babi panggang met verse gember

babi_pangang_gember (2K)

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • 400 g witte rijst
  • 400 g hamlappen
  • 25 g verse gember
  • 600 g sperzieboontjes
  • ½ eetl. citroensap
  • 6 eetl. kecap manis
  • 2 theel. djahé
  • wokolie
  • 3 eetl. gembersiroop
  • 1 zakje Conimex babi pangangsaus

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd ondertussen het vlees in reepjes.
Schil de gember en snijd deze in smalle reepjes.
Maak de boontjes schoon.
Meng het vlees in een kom met het citroensap, de kecap, de djahé, de gember en eventueel wat
zout & peper.
Laat 10 minuten marineren.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok het vlees op een hoog vuur in ca. 8 minuten gaar en krokant.
Kook ondertussen de boontjes in ca. 5 minuten in ruim kokend water gaar.
Breng 20 cl water en de gembersiroop aan de kook.
Doe de sausmix in een schaaltje en voeg het kokende vocht al roerende toe.
Verdeel het vlees over 4 warme borden en schenk er wat saus over.
Geef de rest van de saus, de boontjes en de warme rijst er apart bij.

Op tafel:

Bij de 'Chinees' wordt babi panggang altijd met acar campoer geserveerd.
Serveer babi panggang thuis ook met atjar.

Bron: Conimex

Terug