Thaise nasi met curry-kipspiesjes

thaisenasi (2K)

  • 400 g (pandan) rijst
  • 400 g kipfilet
  • 1 bakje boemboe voor groene curry
  • wokolie
  • satéstokjes
  • 1 pakje boemboe voor Thaise nasi
  • 400 g roerbakgroenten
  • 50 g verse basilicum

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar.
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
Laat de rijst zonder deksel koud worden, als het snel moet geregeld omscheppen.
Steek de BBQ aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.
Snijd de kipfilet in lange brede repen (leg eventueel de repen kipfilet tussen 2 lagen huishoudfolie en sla ze met een deegroller voorzichtig plat).
Meng de kipfilet met de boemboe en 2 eetlepels olie.
Rijg de kipfilet aan satéstokjes.
Kort laten trekken.
Meng in een kom de marinademix (uit het pakje) met 3 eetlepels olie en de groenten.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de gemarineerde groenten ca. 5 minuten.
Schep dan de rijst en de kruidenmix (uit het pakje) erdoor en roerbak nog 3 minuten.
Rooster ondertussen de kipspiesjes op de hete BBQ, onder de grill of in de grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar.
Geregeld keren.
Snijd of knip de basilicum in smalle reepjes.
Schep de Thaise nasi in diepe borden of kommen, leg de kipspiesjes ernaast en strooi de basilicumreepjes er royaal over.

Lekker anders kan ook
In plaats van kip kun je ook biefstuk gebruiken, maar rooster de biefstukspiesjes in slechts 2 minuten aan beide kanten gaar.

Op tafel
Zet sojasaus en sambal op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Bron: Conimex

Terug