Gewokt Teriyakigehakt met broccoli en shiitakes

teriyakigehakt_broccoli (2K)

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • 400 g witte rijst
  • 400 g broccoli
  • 200 g shiitakes
  • wokolie
  • 400 g gehakt
  • 10 eetl. Conimex Woksaus Teriyaki Honing
  • ⅓ zakje kroepoek cassave
  • 3 eetl. fijngehakte koriander

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Was en snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes.
Halveer de shiitakes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak het gehakt 2 minuten.
Voeg de broccoli toe en roerbak deze 5 minuten mee.
Voeg de shiitakes toe en bak 2 minuten mee.
Schep de woksaus erdoor en goed doorwarmen.
Verdeel de warme rijst over 4 grote borden, schep het teriyaki-gehakt met groente ernaast en bestrooi met wat kroepoek en koriander.

Op tafel
Geef er gebakken uitjes bij.

Lekker anders kan ook
Vervang voor een vegetarische variant het gehakt door vegetarisch gehakt of door stukjes tofu.

Bron: Conimex

Terug