Nasi goreng met gebakken kerrie-ei en ham

nasigoreng (3K)

  • 400 g witte rijst
  • wokolie
  • 600 g nasigroentepakket
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Nasi Goreng
  • 4 eieren
  • 1 eetl. kerrie djawa
  • 4 plakjes ham

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de groenten 5 minuten.
Voeg de boemboe en ½ dl water toe.
Goed mengen.
Schep de rijst erdoor, wok nog 2 minuten.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de 4 eieren.
Bestrooi met wat kerriepoeder.
Leg op elk ei een plakje ham en warm deze kort mee.
Verdeel de nasi goreng over 4 borden en leg op elk een gebakken kerrie-ei met ham.

Nasi Goreng is pas echt compleet met gebakken uitjes, atjar tjampoer, ketjap manis, sambal badjak en kroepoek erbij!
“Voor een goede nasi, laat je de rijst afkoelen zodat het niet gaat plakken tijdens het wokken!“

Bron: Conimex

Terug