Nasi goreng met gebakken kerrie-ei en ham

nasigoreng (3K)

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • 400 g witte rijst
  • wokolie
  • 600 g nasigroentepakket
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Nasi Goreng
  • 4 eieren
  • 1 eetl. kerrie Jawa
  • 4 plakjes ham

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de groenten 5 minuten.
Voeg de bumbu en 5 cl water toe.
Goed mengen.
Schep de rijst erdoor, wok nog 2 minuten.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de 4 eieren.
Bestrooi met wat kerriepoeder.
Leg op elk ei een plakje ham en warm deze kort mee.
Verdeel de nasi goreng over 4 borden en leg op elk een gebakken kerrie-ei met ham.

Nasi Goreng is pas echt compleet met gebakken uitjes, acar campoer, kecap manis, sambal badjak en kroepoek erbij!
“Voor een goede nasi, laat je de rijst afkoelen zodat het niet gaat plakken tijdens het wokken!“

Bron: Conimex

Terug