Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands
|
|
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of kecap asin) aan de kook.
Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar.
Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
Was en snijd ondertussen de paksoi in reepjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de vleesreepjes 5 minuten.
Schep de paksoi erdoor en roerbak deze 3 minuten mee.
Schep de roerbaksaus en de gembersiroop erdoor en laat het gerecht nog 2 minuten pruttelen.
Schep de mie en de babi kecap met paksoi in diepe borden of kommen en strooi er wat gebakken uitjes
over.
Lekker anders kan ook
Houd je van heet; maak dan sambalmie.
Bak in een hete wok met een scheutje olie de uitgelekte afgekoelde mie met wat sambal en een scheutje
ketjap.
Goed door warmen en eventueel – met de paksoi – 2 in ringen gesneden rode paprika’s
toevoegen.
Op tafel
Zet kroepoek, kecap en sambal op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.
Geef er een groene salade bij, dan heb je je portie groente voor de dag lekker binnen.