Babi ketjap met gembersiroop, paksoi en mie

babi_ketjap (3K)

  • 250 g mie (nestjes)
  • 1 struik (ca. 500 g) paksoi
  • wokolie
  • 400 g (varkens)vleesreepjes
  • 1 pot Conimex roerbaksaus babi ketjap
  • 3 eetl. gembersiroop
  • gebakken uitjes

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar.
Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
Was en snijd ondertussen de paksoi in reepjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de vleesreepjes 5 minuten.
Schep de paksoi erdoor en roerbak deze 3 minuten mee.
Schep de roerbaksaus en de gembersiroop erdoor en laat het gerecht nog 2 minuten pruttelen.
Schep de mie en de babi ketjap met paksoi in diepe borden of kommen en strooi er wat gebakken uitjes over.

Lekker anders kan ook
Houd je van heet; maak dan sambalmie.
Bak in een hete wok met een scheutje olie de uitgelekte afgekoelde mie met wat sambal en een scheutje ketjap.
Goed door warmen en eventueel – met de paksoi – 2 in ringen gesneden rode paprika’s toevoegen.

Op tafel
Zet kroepoek, ketjap en sambal op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.
Geef er een groene salade bij, dan heb je je portie groente voor de dag lekker binnen.

Bron: Conimex

Terug