Oosterse tartaar

oosterse_tartaar (2K)

  • 400 g runderfilet
  • 2 lente-uitjes
  • 2 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. sesamolie
  • 2 eetl. sesamzaadjes
  • zwarte peper uit de molen

Snij de runderfilet met een vlijmscherp mes in flinterdunne plakjes, en snij daarna de plakjes in zo fijn mogelijke reepjes.
Maak de lente-uitjes schoon, snipper zowel het wit als het groen heel fijn.
Vermeng de vleesreepjes met de uitjes en de sojasaus.
Kruid naar smaak bij met peper uit de molen.
Verdeel in porties en werk af met de sesamzaadjes.

Opmerking

Heel lekker met een salade van geschaafde wittekool, aangemaakt met een vinaigrette van 6 eetlepels slaolie en 1 koffielepeltje rijstazijn.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug