Nasi badjak met bbq-kip & satésaus ketjap manis

nasi_badjak_bbq_kip (2K)

  • 400 g witte rijst
  • 1 pakje Conimex Mix voor Nasi Speciaal
  • sambal badjak
  • 2 uien
  • 400 g kipfilet
  • wok olie
  • 600 g nasigroenten
  • satésaus ketjap manis

Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 220 °C.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Maak de kruidenmix (uit het pakje) volgens de aanwijzing op de verpakking.
Voeg 1 theelepel sambal badjak toe.
Pel en snijd de uien in halve ringen.
Snijd de kipfilet in dikke plakjes, meng deze met de marinade en laat ze minstens 10 minuten marineren.
Laat de plakjes kip op een rooster op de barbecue of in de oven aan beide kanten in ca. 10 minuten gaar worden.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten en de uienringen 8 minuten.
Schep 2 theelepels sambal badjak en de groentenmix (uit het pakje) erdoor en wok 3 minuren mee.
Schep de rijst erdoor en warm goed door.
Verwarm de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verdeel de nasi en de BBQ-kip over 4 kommen of borden en geef de warme satésaus er apart bij.

Op tafel
Geef er kroepoek bali bij voor een lekker knappertje.

Lekker anders kan ook
De kip is ook lekker in blokjes gesneden en om en om met een partje (rode) ui aan satéstokjes geregen.

Bron: Conimex

Terug