Thaise curry

thaise_curry (2K)
vegetarisch
  • 3 rode chilipepers
  • 3 tenen knoflook
  • 2 stengels citroengras
  • 3 limoenbladeren (of limoenrasp)
  • 2 cm verse gember
  • 1 sjalot
  • 1 eetl. koriander zaadjes
  • 1 theel. zout
  • 2 pakjes Alpro® soya Reepjes pittig gekruid
  • 1 bloemkool
  • 1 blik kokosmelk
  • 30 g cashewnoten
  • 1 bosui
  • 200 g pandan rijst

Doe alle ingrediënten voor de curry in een blender en mix dit tot een fijne pasta.
Zet een ruime pan met water en een beetje zout op het vuur.
Voeg, wanneer het water kookt, de pandan rijst toe en kook de rijst 8 minuten.
Giet de rijst af en laat vervolgens 8 minuten staan met het deksel op de pan.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en bak ze in 2 eetlepels olie goudbruin.
Voeg 1 eetlepel curry pasta toe aan de bloemkool en bak het geheel 2 minuten.
Voeg de soyareepjes en de kokosmelk toe en dek de pan af met het deksel.
Presenteer de curry met de rijst, gehakte cashewnoten en gesnipperde bosui.

Bron: Andy McDonald
Gepubliceerd door: Alpro soya

Terug