Vietnamese broodjes met beefreepjes

vietnamesebroodjes (8K)

  • 500 g biefstuk
  • 1 rode ui
  • ½ komkommer
  • wokolie
  • 1 bakje Conimex Boemboe Smoor Vlees
  • 4 pistoletjes
  • sweet chilisaus
  • 4 eetl. fijngehakte koriander en/of munt

Snijd de biefstuk in lange smalle reepjes.
Pel en snijd de ui in halve ringen.
Was en snijd de komkommer in dunne halve plakjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de biefstukreepjes 2 minuten.
Roer er de boemboe en 2 dl water door en laat het geheel ca. 2 minuten zachtjes pruttelen.
Snijd de pistoletjes doormidden.
Besmeer beide kanten met wat sweet chilisaus.
Verdeel de beefreepjes, de uienringen en de plakjes komkommer over de onderste helften van de pistoletjes.
Strooi de fijngehakte kruiden erover en leg de bovenste helften erop.
Leg de broodjes op kleine borden.

Lekker anders kan ook
Wil je de smaak een extra kick geven, gebruik dan in plaats van water romige kokosmelk en voeg het sap van een halve limoen toe.
De komkommer kun je trouwens vervangen door 75 g taugé.

Op tafel
Zet gebakken uitjes en seroendeng op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.

Bron: Conimex

Terug