Tahu Goreng met Ketjap Saus

  • 2 blokken tahu
  • 250 g taugé
  • 1 heel fijn gesneden prei (ringetjes)
  • 2 struikjes selderie (heel fijn gesneden)
  • ½ kopje olie, het liefst olijfolie
    • voor de garnering:
  • 1 zakje gefruite uitjes
  • krupuk udang
    • de ketjapsaus:
  • ½ fles kecap manis (zoete ketjap)
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • sambal naar smaak
  • zout
  • suiker
  • azijn (wees hier zuinig mee)
  • water
  • 3 blaadjes jeruk purut (citroen blaadjes)
  • of een paar druppels citroensap
  • ½ kopje olie

De fijngesneden ui in de olie lichtbruin fruiten.
Dan de fijngewreven of fijngesneden knoflook, de sambal, de ketjap toevoegen en zout, suiker en azijn naar smaak toevoegen.
De blaadjes jeroek purut of de druppels citroensap toevoegen en dan de saus zachtjes door laten koken tot het wat indikt.
De saus warmhouden.
U snijdt de tahu in blokjes ter grootte van een dobbelsteen en bakt deze in de olie half gaar en mooi bruin.
De taugé blancheert u kort in kokend water.
Neem nu een schaal doe daar als eerste de gebakken blokjes tahu op.
Hierover de taugé uitspreiden, dan de prei en de selderie.
Hierover de ketjapsaus uitschenken en dan gefruite uitjes erover strooien.
Opdienen met witte droge rijst en de gebakken krupuk.

Tuan Belanda aka Jan

Terug