Chinese bami met paddestoelen en hamreepjes

chinese_bami_paddestoelen (3K)

  • 1 zak (250 g) Chinese eiermie
  • wokolie
  • 1 kleine Chinese kool
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Bahmi Goreng
  • ketjap asin
  • 200 g hamreepjes

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Snijd de kool in brede repen.
Halveer de kleine paddestoelen en snijd de grote exemplaren in vieren.
Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de paddestoelen 3 minuten.
Voeg de kool toe en roerbak deze 2 minuten mee.
Roer 0,5 dl water, de boemboe en 2 - 4 eetlepels ketjap naar smaak door de groenten.
Schep de mie en de hamreepjes erdoor en wok nog 2 minuten.
Schep de bami in diepe borden of kommen.

Op tafel
Geef er gebakken uitjes en lekker knapperige kroepoek cassave bij.

Lekker anders kan ook
Gebruik in plaats van Chinese eiermie, mihoen of mie nestjes om deze bami te maken.

Bron: Conimex

Terug