Nasi cashew met ham en snijboontjes

nasi_cashew_ham (2K)

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • 400 g witte rijst
  • 50 g cashewnoten
  • 600 g snijbonen
  • wokolie
  • 200 g hamblokjes
  • 1 pakje Conimex Mix voor Nasi Speciaal
  • 2 el grofgehakte bladselderij of koriander

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Hak de cashewnoten grof.
Snijd de snijbonen in lange smalle reepjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de snijbonen 3 minuten.
Voeg de ham toe en wok nog 2 minuten.
Voeg de groentemix uit het pakje en 10 cl water toe en wok nog 5 minuten.
Schep de rijst en de kruidenmix uit het pakje erdoor en roerbak nog 3 minuten.
Schep de bladselderij of koriander en de cashewnoten door de nasi en verdeel de nasi over 4 kommen of borden.

Smaakinspiratie
Geef er als smaakmaker zoet-pittige sambal manis bij.

Lekker anders kan ook
Vervang de cashewnoten door pinda's. De snijbonen kunnen worden vervangen door reepjes groene kool.

Bron: Conimex

Terug