Babi kecap met gewokte broccolirijst

babi_ketjap_broccolirijst (2K)

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • 400 g witte rijst
  • 400 g hamlapjes
  • Wok Olie
  • 1 bakje Conimex Boemboe Babi kecap
  • 6 lente-uitjes
  • 600 g (kleine) broccoliroosjes
  • 2 theel. kerrie Jawa
  • 2 eetl. seroendeng

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Snijd de hamlapjes in stukjes.
Snijd de lente-uitjes in zo dun mogelijke plakjes.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak hierin de vleesstukjes ca. 5 minuten.
Voeg de bumbu en een flinke scheut water toe en laat het vleesmengsel 5 minuten zachtjes pruttelen.
Verhit in een wok een scheutje olie en wok hierin de broccoli met de kerrie 5 - 8 minuten.
Hoe korter je wokt, hoe knapperiger de broccoli blijft.
Schep de rijst erdoor en warm goed door.
Verdeel de babi kecap over 4 grote borden, verdeel de lente-uitjes erover en schep de broccolirijst ernaast.
Bestrooi met wat seroendeng.

Op tafel
Zet voor de liefhebbers van pittig sambal badjak op tafel.

Lekker anders kan ook
Wok met de broccoliroosjes 2 in plakjes gesneden teentjes knoflook mee.

Bron: Conimex

Terug