Gevulde Chinese flensjes

flensjes (14K)

  • 500 g (varkens)vleesreepjes
  • 8 eetl. Conimex Ketjap Marinade
  • 6 lente-uitjes
  • halve komkommer
  • wokolie
  • 8 dunne pannenkoeken/flensjes (kant-en-klaar)
  • 125 g taugé
  • sweet Chilisaus en/of oestersaus

Meng de vleesreepjes met de marinade en laat 30 minuten intrekken.
Was en snijd ondertussen de lente-uitjes in smalle reepjes.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de vleesreepjes in ca. 5 minuten gaar en krokant.
Verwarm ondertussen de pannenkoeken/flensjes zoals vermeld staat op de verpakking.
Was en snijd de komkommer in smalle reepjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Schep alle groenten en de vleesreepjes in aparte diepe kommetjes en leg de warme pannenkoeken/flensjes op een groot bord.
Verdeel aan tafel de groenten en de vleesreepjes over de pannenkoeken/flensjes en schenk er wat sweet chilisaus of oestersaus over.

Lekker anders kan ook
Verras je tafelgenoten eens door in plaats van roergebakken vleesreepjes krokante in reepjes gesneden pekingeend (kant-en-klaar bij Chinees restaurant) in de pannenkoekjes te doen.

Op tafel

Zet kroepoek, gebakken uitjes en sambal op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.
Geef er – als groente – in reepjes gesneden (ijsberg)sla bij.
Dat is goed voor de vitaminen en geeft bovendien een lekker knappertje.

Bron: Conimex

Terug