Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
Maak eerst de marinade door alle ingrediënten goed fijn te malen in de keukenmachine of
mixerblender.
Leg de varkenshaasjes in een ruime schaal en kruid ze met versgemalen zwarte peper en zout.
Giet nu de marinade over de varkenshaasjes en wentel ze er goed doorheen.
Dek de schaal af met plasticfolie en laat de varkenshaasjes gedurende 1 uur in de koelkast marineren.
Haal de varkenshaasjes uit de marinade en gril ze op niet te hoog vuur net gaar (ca. 15 minuten).
Tijdens het bakken regelmatig bestrijken met de marinade en omdraaien om verbranden te voorkomen.
Serveer de varkenshaasje met acar van komkommer en gebakken gele rijst.
Wijnadvies
Serveer hierbij een koel glaasje bier!
Succestip
Deze marinade kan ook uitstekend dienst doen als marinade voor karbonades of saté.