Vietnamese varkenshaasjes

varkenshaasje3 (3K)

  • 4 varkenshaasjes van ca. 150 g
    • voor de marinade:
  • 2 fijngesneden uien
  • 3 fijngesneden teentjes knoflook
  • 6 eetl. ketjap manis
  • sap van citroen
  • 1 theel. trassi
  • 1 eetl. bruine suiker
  • 1 theel. djinten (komijnpoeder)
  • 1 theel. ketoembar (korianderpoeder)
  • 1 theel. laos (gemalen laoswortel)
  • 1 theel. djahe (gemberpoeder)
  • 1 theel. koenjit (geelwortel)
  • 2 theel. sambal oelek

Maak eerst de marinade door alle ingrediënten goed fijn te malen in de keukenmachine of mixerblender.
Leg de varkenshaasjes in een ruime schaal en kruid ze met versgemalen zwarte peper en zout.
Giet nu de marinade over de varkenshaasjes en wentel ze er goed doorheen.
Dek de schaal af met plasticfolie en laat de varkenshaasjes gedurende 1 uur in de koelkast marineren.
Haal de varkenshaasjes uit de marinade en gril ze op niet te hoog vuur net gaar (ca. 15 minuten).
Tijdens het bakken regelmatig bestrijken met de marinade en omdraaien om verbranden te voorkomen.
Serveer de varkenshaasje met atjar van komkommer en gebakken gele rijst.

Wijnadvies

Serveer hierbij een koel glaasje bier!

Succestip

Deze marinade kan ook uitstekend dienst doen als marinade voor karbonades of saté.

Bron: Spar Succes recepten

Terug