Nasi Rames

nasi_rames (8K)

  • 400 g kipfilet
  • 300 g witte rijst
  • satéstokjes
  • wokolie
  • 75 g ontbijtspekblokjes
  • 1 zakje Conimex Kruidenmix voor Nasi
  • 1 kuipje Conimex Maleise Pinda Satésaus
  • 600 g gemengde roerbakgroenten
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Sajoer Tjampoer

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar.
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
Laat de rijst zonder deksel koud worden, geregeld omscheppen.
Steek de BBQ aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.
Snijd de kipfilet in lange brede repen (leg eventueel de repen kipfilet tussen 2 lagen huishoudfolie en sla ze met een deegroller voorzichtig plat).
Rijg de kipfilet aan satéstokjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een (heel klein) scheutje olie toe en bak de spekblokjes in ca. 3 minuten uit.
Voeg de afgekoelde rijst en de kruidenmix toe en roerbak dit ca. 5 minuten.
Schep de nasi uit de wok en houd deze afgedekt warm.
Breng ondertussen de satésauspasta (uit het kuipje) met 3 dl water al roerende op een laag vuur aan de kook.
Laat de saus 1 minuut zachtjes doorkoken.
Zet de wok terug op het hoogste vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten ca. 3 minuten.
Voeg 2 dl water en de boemboe toe en laat het geheel ca. 3 minuten doorkoken.
Rooster ondertussen de kipsaté op of onder de hete BBQ, grill of grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar.
Geregeld keren.
Schep de nasi rames op 4 warme borden.

Op tafel
Zet seroendeng en atjar op tafel, om naar eigen smaak toe te
voegen en erbij te nemen.

Lekker anders kan ook
In Indonesië maakt iedereen nasi rames op z'n eigen manier.
De een geeft er spiegeleieren bij, terwijl anderen er gebakken kerriedrumsticks, rolletjes gekookte ham, gebraden varkensfricandeau of gebarbecuede saté babi bijgeven.
Doe wat je lekker vindt!

Bron: Conimex

Terug