Sukiyaki

sukiyaki (3K)

  • 500 g kogelbiefstuk, flinterdun gesneden
  • 50 g rundvet
  • 1 blok tofu
  • 4 Chinese koolbladeren
  • 200 g spinazie, gewassen en gedroogd
  • 8 bosuitjes
  • 4 verse shiitake
  • 1 ui
  • 1 shirataki (yam-noedels) of half pak harusame (bonenvermicelli)
  • 4 eieren
    • voor de saus (warishita):
  • 150 cc sojasaus (Japanse tamari of shoyu)
  • 50 cc mirin (oosterse rijstwijn)
  • 100 cc dashi
  • 2 eetl. suiker

Meng de ingrediënten voor de saus en zet apart.
Snijd de tofu in blokjes van 3 cm.
Blancheer de shirataki of harusame 4 minuten, spoel af en snijd doormidden.
Hak de kool en bosuitjes in stukken van 4 cm, de ui in plakjes.
Snijd de onderkant van de shiitakes kruislings in.
Verdeel alle ingrediënten in 4 porties en leg ze (in 4 bergjes) op een grote schaal.
Verwarm een grote, platte pan aan tafel, smelt het vet erin.
Braad het vlees (in delen) aan, schuif het vlees naar de kanten van de pan en bak in het vet de overige ingrediënten, in kleine, 1 persoons hapjes, voeg wat van de saus toe en laat het op een matig vuur garen.
Klop elk ei los in een kommetje en plaats dat bij het bord.
Neem een stukje vlees en een groentenhapje ui te pan tussen de eetstokjes, doop het in het losgeklopte ei en eet het op.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug