Noedels met sojakippenlevertjes

noedels_sojakippenlevertjes (10K)

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • 1 pak wok noedels
  • 400 g kippenlevertjes (of reepjes malse biefstuk)
  • 400 g wortels
  • wokolie
  • woksaus zoete soja
  • 200 g taugé
  • 3 eetl. fijngehakte bladselderij

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken.
Maak de kippenlevertjes schoon en verwijder eventuele adertjes.
Snijd de kippenlevertjes in vieren.
Maak de wortels schoon en snijd ze in schuine smalle plakjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de plakjes wortel 5 minuten.
Voeg de kippenlevertjes (of biefstukreepjes) toe en roerbak ze 3 minuten mee.
Schep de afgekoelde noedels erdoor en roerbak nog 3 minuten.
Voeg dan de woksaus naar smaak (ca. 8 eetlepels), de taugé en de bladselderij toe en schep alles nog een keer goed door elkaar.
Schep de gewokte noedels in diepe borden of kommen.

Op tafel:
Zet gebakken uitjes, sambal en kroepoek op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Lekker anders kan ook:
Vervang de kippenlevertjes door blokjes tahu .
Bestrooi het gerecht met een ½ in ringen gesneden rode ui.

Bron: Conimex

Terug