Bami goreng - I

bami_goreng (2K)

  • ½ zak (250 g) mie (nestjes)
  • 1 zakje Conimex Mix voor Bami Goreng
  • 300 g hamlapjes
  • 2 teentjes knoflook
  • wokolie
  • 500 g bahmigroentepakket
  • 4 eetl. ketjap manis
  • 2 - 3 theel. sambal oelek

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar.
Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
Meng ondertussen de mix voor Bami Goreng met 1 dl kokend water en laat het tenminste 10 minuten staan.
Snijd de hamlapjes in kleine blokjes.
Pel en snijd de knoflook fijn.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de vleesblokjes ca. 3 minuten.
Roer de gewelde mix erdoor.
Voeg de bahmigroenten en de knoflook toe en roerbak ze 5 minuten mee.
Voeg vervolgens de ketjap en de sambal (hoe meer, hoe heter!) toe, schep de goed uitgelekte mie erdoor en roerbak nog 3 minuten.
Schep de bahmi goreng op 4 borden.

Op tafel
Zet sambal, ketjap, kroepoek, seroendeng, gebakken uitjes en atjar op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Lekker anders kan ook
In Indonesië wordt er met bahmi boreng eindeloos gevarieerd.
Daar worden de restjes vlees en groenten van de vorige dag ervoor gebruikt.
Hier kun je er – voor een authentieke maaltijd – nog een omelet of spiegeleieren bijbakken.

Bron: Conimex


Bami goreng - II

voor 2 personen

  • 150 - 200 g mie
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 kleine winterwortel
  • 100 g taugé
  • 150 g varkenspoelet
  • 2 eetl. olie
  • 2 theel. sambal
  • 2 eetl. ketjap

Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Spoel de gare mie in een vergiet af met koud water en laat de mie goed uitlekken.
Maak de groente schoon.
Snijd de ui klein, de prei in ringen en de wortel in kleine blokjes.
Bak de varkenspoelet in de hete olie aan alle kanten bruin.
Bak wat sambal mee.
Voeg de ui en de wortel toe en roerbak dit in een paar minuten gaar.
Bak de prei mee gaar.
Voeg de uitgelekte mie toe en laat de mie al omscheppend mee heet worden.
Voeg de uitgelekte taugé toe en warm dit kort mee.
Maak de bami op smaak met wat ketjap en eventueel nog wat sambal.

Menusuggestie
Lekker met komkommersalade.

Bron: Voedingscentrum


Bami goreng - III

bami_goreng (2K)

  • ½ komkommer
  • ½ bosje selderij
  • azijn
  • 150 g volkoren mie
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 kleine winterwortel
 
  • 1 rode peper
  • 100 g taugé
  • 100 g varkenspoelet
  • 2 eetl. olie
  • 2 eetl. ketjap manis
  • 1 eetl. ongezouten pinda's
  • å

Was de komkommer en de selderij.
Schaaf de komkommer in plakjes en maak er met wat selderij en azijn een salade van.
Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Spoel de gare mie in een vergiet af met koud water en laat de mie goed uitlekken.
Maak de groente schoon.
Snijd de ui in snippers, de prei in ringen en de wortel in kleine blokjes.
Verwijder van het pepertje een deel van de pitjes.
Snijd het pepertje in reepjes.
Was de taugé.
Bak de varkenspoelet in de hete olie aan alle kanten bruin.
Voeg de ui, de peper en de wortel toe en roerbak dit in een paar minuten gaar.
Bak de prei mee gaar.
Voeg de uitgelekte mie toe en laat de mie al omscheppend mee heet worden.
Voeg de uitgelekte taugé toe en warm dit kort mee.
Hak de pinda´s grof.
Maak de bami op smaak met wat selderij en ketjap en strooi de pinda´s erover.

Taugé over?

Bron: Voedingscentrum

Terug