Thaise nasi met kruidige kerriekip

thaisenasi_kerriekip (10K)

  • 400 g (pandan) rijst
  • 400 g kipfilet
  • 1 pakje boemboe voor Thaise nasi
  • wokolie
  • 2 eetl. kerrie djawa
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g roerbakgroenten

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar.
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
Laat de rijst zonder deksel koud worden, als het snel moet geregeld omscheppen.
Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes.
Meng in een kom de marinademix (uit het pakje) met 3 eetlepels olie, het kerriepoeder en de reepjes kip.
Pel en snijd de ui in halve ringen en de knoflook in dunne plakjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de kip ca. 5 minuten.
Schep de ui, de knoflook, de roerbakgroenten en de kruidenmix (uit het pakje) erdoor en roerbak deze 5 minuten mee.
Schep dan de rijst erdoor en roerbak nog 3 minuten.
Schep de Thaise nasi in diepe borden of kommen.

Op tafel
Zet kroepoek, atjar, seroendeng, gebakken uitjes, ketjap en/of sojasaus en sambal op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.
Geef er een tomatensalade met lente-uitjes bij, dan heb je je portie groente voor de dag lekker binnen.

Lekker anders kan ook
Vervang de kip door vleesreepjes of voeg met de rijst 250 gram gepelde gekookte garnalen toe.
Bestrooi de nasi met geraspte kokos, grofgehakte koriander of lente-uiringetjes.

Bron: Conimex

Terug