Sajoer boontjes met kerstomaatjes, gegrilde karbonaadjes en knoflookwoknoedels

sajoer_boontjes_kerstomaatjes (2K)

  • sojasaus
  • wokolie
  • 4 kipkarbonades
  • 450 g gebroken sperzieboontjes
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Sajoer Boontjes
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 zak (250 g) woknoedels
  • 1 eetl. fijngeknipte bieslook

Meng de sojasaus met 1 eetlepel olie en wat peper.
Wentel de kipkarbonades erdoor.
Verhit een grillpan en gril de karbonaadjes op een matig vuur in 25 - 30 minuten rondom bruin en gaar.
Verhit ondertussen een hapjespan, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de boontjes 3 minuten.
Voeg de boemboe en 3 dl water toe en laat op een laag vuur ca. 25 minuten. zachtjes pruttelen.
Maak de tomaatjes schoon en evt. halveren.
Pel en snijd de knoflook in partjes.
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de knoflook 2 minuten.
Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten en goed laten uitlekken.
Schep de tomaatjes door de sajoerboontjes en kook ze kort mee.
Meng de noedels in de pan met de knoflook, breng op smaak met wat peper en zout.
Verdeel de noedels over 4 grote borden, leg hierop een gegrild karbonaadje en schep de sajoerboontjes met kerstomaatjes ernaast.
Bestrooi de bieslook over de groenten.

Op tafel
Geef er smaakmaker sojasaus bij om zelf aan tafel toe te voegen.

Lekker anders kan ook
Vervang de kipkarbonades door varkenskarbonades of lamskoteletjes.

Bron: Conimex

Terug