Gewokte babi pangang met groente-kokosrijst

babi_pangang_groentekokosrijst (2K)

  • 400 g witte rijst
  • 400 g hamlappen
  • wokolie
  • 1 zak Conimex Roerbaksaus Babi Pangang
  • 600 g grofgesneden roerbakgroenten
  • 2 eetl. geraspte kokos
  • ketjap asin
  • 4 eetl. atjar tjampoer

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd de hamlappen in dunne lange reepjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de vleesreepjes ca. 5 minuten.
Voeg de roerbaksaus toe en verwarm 5 minuten.
Verhit ondertussen een hapjespan, voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten 6 - 7 minuten.
Voeg de rijst, de kokos en een klein scheutje ketjap toe en wok 2 minuten mee.
Verdeel de rijst over 3 of 4 borden, schep de babi pangang erop en de atjar ernaast.

Op tafel
Zet kroepoek naturel op tafel voor een lekker knappertje.

Lekker anders kan ook
Gebruik in plaats van gekookte rijst 2 zakjes gele wokrijst.

Terug